21:17 - 21 Jul, 2018
2017-11-06 14:46:02, 2156 ნახვა
კიბოს პრევენციისთვის საჭირო პროდუქტების ჩამონათვალი ცნობილია

ბროწეული, წითელი ყურძენი, მსხალი, სოკო, სოიო, მწვანე ლობიო - ეს პროდუქტების ჩამონათვალი ბრიტანელმა და ნორვეგიელმა მეცნიერებმა "ყველაზე ჯანსაღი საკვების" ჩამონათვალში ჩასვეს და კუჭ-ნაწლავის კიბოს პრევენციისთვის საუკეთესო საკვებად გამოაცხადეს.

მეცნიერებმა შესაბამისი კვლევის შესახებ ჟურნალ Nature Communications-ს უამბეს.

მეცნიერების დასკვნით ზემოთხსენებული საკვები აუტოფაგიის (უჯრედის მიერ საკუთარი მავნე  კომპონენტების შთანთქვა)  პროცესს აჯანსაღებს და ამით ორგანიზმში ანთებითი პროცესების წარმოქმნას ხელს უშლის.

ამ დასკვნამდე მკვლევარები აუტოფაგიის პროცესის უკეთ შესწავლის შემდეგ მივიდნენ.



სოციალური ქსელები
კომენტარები



„ევროპული საქართველოდ“ პრეზიდენტობის კანდიდატი დავით ბაქრაძეა
აჭარის მთავრობა დამტკიცებულია
პარლამენტმა „დაგროვებითი პენსიის შესახებ“ კანონი მიიღო

არქივი 2009 წლიდან

303,563
უნიკალური
ვიზიტორი დღეს 27,104
Powered By Google Analytics