00:46 - 23 Mar, 2019
2017-11-06 14:46:02, 4697 ნახვა
კიბოს პრევენციისთვის საჭირო პროდუქტების ჩამონათვალი ცნობილია

ბროწეული, წითელი ყურძენი, მსხალი, სოკო, სოიო, მწვანე ლობიო - ეს პროდუქტების ჩამონათვალი ბრიტანელმა და ნორვეგიელმა მეცნიერებმა "ყველაზე ჯანსაღი საკვების" ჩამონათვალში ჩასვეს და კუჭ-ნაწლავის კიბოს პრევენციისთვის საუკეთესო საკვებად გამოაცხადეს.

მეცნიერებმა შესაბამისი კვლევის შესახებ ჟურნალ Nature Communications-ს უამბეს.

მეცნიერების დასკვნით ზემოთხსენებული საკვები აუტოფაგიის (უჯრედის მიერ საკუთარი მავნე  კომპონენტების შთანთქვა)  პროცესს აჯანსაღებს და ამით ორგანიზმში ანთებითი პროცესების წარმოქმნას ხელს უშლის.

ამ დასკვნამდე მკვლევარები აუტოფაგიის პროცესის უკეთ შესწავლის შემდეგ მივიდნენ.




ავტორი: ,


სოციალური ქსელები
კომენტარები
ვიდეო/LIVE

პრემიერ მინისტრის ანგარიში პარლამენტში და დებატები ExpressLive






ბათუმში სათამაშოების მაღაზიები გაქურდეს
კოსტავას ქუჩაზე მდებარე სასტუმროში ხანძარია

არქივი 2009 წლიდან

303,563
უნიკალური
ვიზიტორი დღეს 27,104
Powered By Google Analytics